FILMOGRAFIJA

KALUP

režija Vuk Ršumović
Monte Royal Pictures

Žena koja sumnja da joj je beba ukradena neposredno po rođenju, angažuje privatnog detektiva, bivšeg policajca, da istraži slučaj, jedan od mnogobrojnih u aferi ,,nestale bebe“ koja potresa Srbiju već decenijama.

Ana u seriji tumači lik Džoni, hrabre detektivke koja traga za pravdom makar morala da ugrozi svoju bezbednost i poziciju.

DUG MORU

režija Goran Gajić
Monte Royal Pictures

Da li je istinita legenda da more uzima ljudske žrtve? Da li su dva kamena na kojima je isklesan isti znak uzrok svih nesrećnih događaja ili razlozi leže u ljudima koji u njihovim komplikovanim međusobnim odnosima kriju i neke mračne tajne?

Ana igra Jelenu, ženu koja podnosi veliku žrtvu pokušavajući da popravi materijalni položaj svoje porodice.

SESTRE

režija Vladimir Paskaljević – Bojana Maljević
Monte Royal Pictures

Film Sestre je sniman po elementima istinitih događaja koji su se desili u Srbiji između 2000. i 2010. godine. Film prati sudbinu dve sestre koje su stigle u bordel "Firence" negde u srpskoj provinciji, gde ih je vlasnik bordela držao zatvorene sa još nekoliko mladih devojaka. Svaka devojka je na različit način doživela okolnosti u kojima se našla bez slobode kretanja uz surovost, ucene i poniženja morale su da pristanu na seksualnu eksploataciju.

U filmu Ana je u ulozi psihologa iz socijalne službe, koja se svakodnevno susreće sa problemima devojaka, koje su uspele da se izvuku iz lanca trgovine ljudima. Ono što devojke povezuje jeste neinformisanost i želja za boljim životom.

OTVORENA VRATA

režija Miroslav Lekić – Miša Vukobratović
Monte Royal Pictures

Televizijska serija o disfunkcionalnoj porodici koja se bavi društvenim i kulturnim fenomenima u satiričnoj formi.

Ana je odigrala ulogu Šamanke, Anđelo-Anđela.

EVROPA, BRE!

režija Miroslav Lekić
Monte Royal Pictures

Edukativna TV serija Evropa bre.

U edukativnoj TV seriji Ana je u ulozi frizerke koja je svojim klijentima istovremeno i psiholog i ispovednik.

NA LEPOM PLAVOM DUNAVU

režija Darko Bajić
Intermedia Network

Na lepom plavom Dunavu je film iz 2008. godine po scenariju Nebojše Romčevića. Radnja se odvija na luksuznom brodu tokom dvodnevnog putovanja od Beča ka Beogradu, gde iscrpljeni i frustrirani ljudi iz Zapadne Evrope dolaze da se opuste i da sklapaju poslove sa istočnoevropskom posadom.

Uloge tumače: Tim Sejfi, Miki Manojlović, Majkl Piksirili, Bojana Maljević, Goran Jevtić, Jelena Gavrilović, Ursula Gotvald, Ana Maljević…

IVKOVA SLAVA

režija Zdravko Šotra
Cobra Film Department

Radnja ovog filma iz 2005. godine, dešava se u Nišu krajem 19. veka, nakon oslobođenja i neposredno nakon uspostavljanja železničke linije Beograd-Niš. Reč je o vrsnoj komediji po romanu Stevana Sremca.

MAXIMUM

režija Marta Gligorijević

U kratkom filmu Maximum dokumentarnog karaktera, osvojila je nagradu za debitanta na Niškom festivalu.

ČARLSTON ZA OGNJENKU

režija Uroš Stojanović
Intermedia Network

Čarston za Ognjenku je visokobudžetni blokbaster snimljen 2008. godine. Zbog čestih upotreba specijalnih efekata, došlo je i do poređenja sa ostvarenjima poput Gospodara Prestenova. Muziku je uradio filmski kompozitor Šigeru Umebajaši, a interesovanje na inostranom tržištu je pokazao režiser Lik Beson.

Anu pamtimo po ulozi Vojnikuše.

YU

režija Franc Novotny
Novotny&Novotny

U Showreel-u je prikazan insert nemačkog filma Yu, koji je rađen u koprodukciji Novotny&Novotny sa produkcijom Cinema Design.

Ostvarila je glavnu žensku ulogu, gde joj je partner bio poznati austrijski glumac Gedeon Burghard. Film je na nemačkom jeziku.

Copyright Ana Maljević 2020 | Sva prava zadržana